Category Archives: Research

ВЕРДОСТОЈНОСТ НА ИНФОРМАЦИИТЕ

Пронаоѓањето на потребните информации не е и крај на процесот на онлајн пребарувањето и соодветната употреба на пронајденото. Пронајдените информации мораат да се подложат на проверка, споредба и тест за издржано референцирање кое ќе ги задоволи строгите принципи на преиспитување … Continue reading

Posted in Research | Leave a comment

На кој веб-сајт треба да му веруваш?

Интернет мрежата е место на кое може да се најдат навистина корисни и драгоцени информации и факти, но во исто време и многу невистини и дезинформации. Ако нешто се наоѓа на интернет, не значи дека тоа е апсолутно вистинито и … Continue reading

Posted in Research | Leave a comment

InstaGrok, Bing, WayBackMashine

Gallery | Leave a comment

WolframAlpha.com

This gallery contains 1 photo.

За разлика од регуларните Интернет пребарувачи на веб-страни, Wolfram Alpha себе си се нарекува пребарувач на одговори. Овој сервис ги собира сите научни, филозовски, јазични и слични податоци на Интернет во структурирана форма и наместо да генерира спосок од Интернет … Continue reading

Gallery | Leave a comment

Напредно пребарување со Bing

This gallery contains 1 photo.

Исто како Google, и Bing има сопствени управувачки команди/операции што може да му ги задаваме пред и после термините што ги пребаруваме. Но Bing сеуште нема вградена интерактивна форма за напредно пребарување. Во моментов можеме само директно да ги користиме … Continue reading

Gallery | Leave a comment

Пребарување со Bing

This gallery contains 3 photos.

Уште при првиот контакт со Bing ќе ве пречека убава и живописна фотографија на која што може да се види некоја занимливост или интересен предел од некој дел од светот. Самата фотографија е интерактивна, така што доколку со покажувачот од … Continue reading

Gallery | Leave a comment

Advanced Google Search Infographics

Image | Posted on by | Leave a comment