поништување акција

Често може да се случи да извршиш некоја акција ненамерно, на пример да избришеш некој дел од цртеж или некој текст. Но, ваквите грешки лесно се поправаат затоа што програмата Paint помни неколку извршени акции и може да се врати три чекори назад во претходната состојба. Тоа ќе го постигнеш со наредбата Undo, која можеш да ја повикаш од менито Edit или со комбинација на копчињата од тастатура (Ctrl+Z)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s