Креирајте интерактивни публикации со LUCIDPRESS

lucidpress_printLucidpress е бесплатна онлајн апликација со која можете да креирате прекрасни публикации (весници, флаери, брошури…) кои подоцна можете да ги отпечатите или да ги објавите во дигитална форма погодна за читање на компјутер, таблет или смартфон.
Во публикациите можете да се вметнат слики, фото галерии, видеа и интерактивни елементи како што се линкови кон други страници или документи. Покрај тоа, на една публикација можат да работат повеќе креатори. Соработниците и читателите можат да остават коментари и сугестии. За почеток може да искористите некој од многуте готови шаблони, а за да го зачувате документот и потоа да го споделите потребно е претходно да се регистрирате (бесплатно).

Повеќе детали за работа со Lucidpress погледнете го видео туториалот на следниот линк.

Advertisements
This entry was posted in Develop. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s