OFFICE MIX – БЕСПЛАТЕН ДОДАТОК ЗА MICROSOFT POWERPOINT 2013 И OFFICE 365

Office Mix e бесплатни додатак за Microsoft PowerPoint 2013 и Office 365 со кој Power Point презентациите на брз и едноставен начин може да ги ќе се претворите итерактивни презентации на кои ќе додадете или снимате звук, видео, квизови, коментари.

За да го инсталирате овој додаток, доволно е да го преземете од официјалната страна http://mix.office.com.

Откако ќе го инсталирате, алатките на Office mix ќе се појават во лентата со алатки на програмата Microsoft PowerPoint.

image_thumb72

Преку овие алатки, со кликнување на едно копче, можете да снимате изглед на екранот, да доснимите звук преку микрофон или веб камера, да додадете текст и квиз. Уште повеќе, учениците веднаш ќе ги видат резултатите од квизот.
Видео туторијали на англиски јазик за примена на алатките се достапни на самиот сајт.

Advertisements
This entry was posted in Develop. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s