Monthly Archives: December 2016

GIMP Tutorial – Bear in the Road

This GIMP tutorial demonstrates how to combine two photos to produce an interesting effect of photomontage. Link to road image http://www.littlewebhut.com/images/ro… Link to bear image http://www.littlewebhut.com/images/be… Advertisements

Posted in GraphApps | Leave a comment

How to use GIMP-Beginner tutorial exercises

GIMP beginner tutorial and/or Gimp basics tutorial,  has an introduction to the GIMP interface and a beginners excercise to get started with GIMP. A great way for GIMP beginners and learning the GIMP basics, basically getting started with GIMP/beginning with … Continue reading

Posted in GraphApps | Leave a comment

Inkscape

Inkscape e бесплатна (freeware) програма со отворен код, наменета за работа  со векторска графика. Може бесплатно да се преземе од официјалната веб страна https://inkscape.org. Датотеките креирани со Inkscape се во SVG формат. Скалабилна векторска графика (SVG -Scalable Vector Graphics) која е … Continue reading

Posted in GraphApps | Leave a comment

Креирајте интерактивни публикации со LUCIDPRESS

Lucidpress е бесплатна онлајн апликација со која можете да креирате прекрасни публикации (весници, флаери, брошури…) кои подоцна можете да ги отпечатите или да ги објавите во дигитална форма погодна за читање на компјутер, таблет или смартфон. Во публикациите можете да … Continue reading

Posted in Develop | Leave a comment

GIMP – програмa за обработка на слики

Обработката на слики се изведува со апликативни програми наречени графички едитори. Постои голем број на апликативни програми за обработка/едитирање на слики како што се: Adobe Photoshop, Corel Photo-Paint, GIMP и др. Обработката на слики со помош на овие програми опфаќа промена … Continue reading

Quote | Posted on by | Leave a comment

How to create a magazine with Madmagz

Madmagz is a web platform that allows users to create, publish, and sell custom magazines.  

Posted in Develop | Leave a comment

OFFICE MIX – БЕСПЛАТЕН ДОДАТОК ЗА MICROSOFT POWERPOINT 2013 И OFFICE 365

Office Mix e бесплатни додатак за Microsoft PowerPoint 2013 и Office 365 со кој Power Point презентациите на брз и едноставен начин може да ги ќе се претворите итерактивни презентации на кои ќе додадете или снимате звук, видео, квизови, коментари. За … Continue reading

Posted in Develop | Leave a comment