СЕ ОДРЖА Е-ОПШТЕСТВО.МК: СЛОБОДА И ПРИВАТНОСТ НА ИНТЕРНЕТ

12360399_10153772169251873_3331025076003801975_nНа 10 декември во Хотел Холидеј Ин во Скопје се одржа единаесеттата меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“. Конференцијата ја проследија над 200 присутни гости, претставници од јавниот, приватниот и невладиниот сектор.

Конференцијата ја отвори амбасадорката на Франција во Македонија, Н.Е. г-а Лоранс Оер, која нагласи дека во периодот пред избори медиумите треба да информираат објективно и да се чувстуваат супериорно во однос на политичките партии.

Конференцијата е во рамки на проектот „Децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија“, а во соработка со Меѓународниот институт за човекови права и мир од Каен и претставува продолжување на долгогодишната соработка на Метаморфозис и регионот Долна Нормандија во областа на човековите права. Како резултат на соработката на нашето здружение со фондацијата Метаморфозис и Меѓународниот институт за човекови права и мир од Каен, бевме поканети да ги споделиме нашите искуства, при штп нашата членка Марина Танасоска одржа презентација на тема Образование за човекови права – споделување најдобри практики.

Преземено од metamorphosis.org.mk/aktivnosti

This entry was posted in За нас, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s