Втората едуконференција за наставници и информатичари 2016

12400997_925518734230868_5329480130779866453_nВо периодот 1 – 3 април, во Хотел Дрим во Струга, се одржа  вторатаедуконференција на наставници и информатичари 2016, во организација на здружението Пријатели на образованието. Конференцијата имаше цел да им помогне на наставниците и студентите – идни наставници, во развивањето и подобрувањето на организациските, комуникативните, методолошките и дидактичките вештини.

12717896_925519787564096_5584127366685511292_nВо рамки на конференцијата беше отворен награден конкурс за постер презентации и идеи за мобилни апликации, на кој учествување и ученикот Кристијан Дончевски од нашето училиште.

 

12592526_925518760897532_3889596968535000279_n

 

Апликацијата Mr. Smiley Numbers беше прогласена за најдобра мобилна апликација на конференцијата.

 

 

This entry was posted in За нас, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s