“Everyone starts somewhere” – Microsoft HourofCode week

infographic HOUR of CodeПо повод на глобалната инцијатива Hourofcode преку програмата на Мајкрософт YouthSpark,  Мајкрософт Македонија  активно се вклучи во оваа глобална кампања со неколку настани.

Глобалната иницијатива на Мајкрософт YouthSpark им овозможува на младите ширум целиот свет да ги подобрат своите компјутерски вештини, помагајќи им не само како корисници на алатките, туку и како нивни креатори. За таа цел, Мајкрософт по повод на глобалната кампањата „hourofcode“ организира многубројни настани и обуки во неделата 8-12 Декември со цел да инспирира 100 милиони млади луѓе низ цел свет да се обидат да кодират. „Секој може да кодира“ и „Секој експерт некогаш бил почетник“ е мотото на оваа акција.

This entry was posted in За нас, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s