The Hour of Code Makedonija

10849780_878057385578339_2267957288184986815_nНа 10 Декември, 2014 година во просториите на Скопски саем, Мајкрософт Македонија организира интерактивна работилница за наставниците од основните училишта кои беа запознаени и обучени со некои од Мајкрософт алатките во областа на програмирањето како Small Basic, TouchDevelop, Windows App Studio, Project Sienna, Visual studio, Microsoft Virtual Academy и др. 

Со оваа акција се планира бројот од 100 обучени наставници преку процесот на десиминација да се зголеми на 2.000 наставници.

Искуствата во учењето ќе бидат поткрепени преку сопствени примери, ќе може да се развие дискусија за тоа кои алатки се најдобри за учениците и нивната возраст. Наставниците ќе имаат можност да креираат сопствени он-лајн презентации, наставни примери, видеа или да го споделат своето знаење и искуство преку вебинари. Сите овие примери ќе бидат достапни на PiL Network на http://www.educatornetwork.com , каде наученото знаење ќе може да се сподели. Идејата на пост-презентација е да се усвојат готови искуства од различни наставници преку веќе научен пример.

„Секој може да кодира“ и „Секој експерт некогаш бил почетник“ е мотото на оваа акција.

This entry was posted in За нас, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s