Награден конкурс за учество на „Камп за детска анимација“

mkd-125406„ОХО” и „Пет плус” во соработка со Амбасада на САД во Македонија, организира „Камп за детска анимација” наменета за децата од основните училишта со цел да поминат низ целиот процес од идеја до продукција на видеа, изработени со стоп анимација техника.

https://www.facebook.com/5plusmk

За таа цел „Пет плус“ објави награден конкурс до сите заинтересирани ученици на возраст од 10 до 12 години, кои сакаа да бидат дел од кампот,  преку изработка на стрип – приказна во слики од три дела на тема: ,,Што е чудно кога е чудно!“.

Меѓу децата-автори на дваесетте најдобри стрипови кои учествуваа на петдневен „Камп за детска анимација“ во септември 2014 година, беше и ученичката Стефани Ефтимоска од ОУ ,,Григор Прличев,, Охрид.

На овој едукативен камп децата имаа можност да работат во група под менторство на искусни аниматори, и да направат пет анимирани видеа на теми поврзани со пријателство, различност, почитување, детски права и обврски.

 

 

This entry was posted in За нас, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s