Државен натпревар за апликативни вештини 2014

20140519_163933Ученичката Тања Гроздани од ОУ ,,Григор Прличев,,- Охрид со наставничката ментор Марина Танасоска, на Државниот натпревар по информатика за апликативни вештини 2014, којсе одржана 19.05.2014 во Скопје во просториите на Семос едукација, во организација на Здружението на информатичарите на Македонија, го освои првото место на регионалниот, второто место на државниот натпревар  и награден ваучер од Семос едукација. Здружението на информатичарите на Македонија осма година по ред организира натпревари по информатика за учениците од основното и средното образованиеобразование линк.

Целта на досегашните циклуси на натпревари беше да се заинтересираат што поголем број на ученици за информатиката како наука. Започнувајќи од натпревари во апликативни вештини овие натпревари полека прераснаа во натпревари во програмирање и алгоритамски вештини, што всушност ја претставува сржта на информатиката.
Галерија со  слики на следниот линк.
За натпреварот (Ohrid Times).

 

This entry was posted in За нас, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s