промена на димензиите на дел од цртеж

otsekuvanje

1 Означи некој дел од цртежот (блок)
2 Со глувчето позиционирај се до една од осумте точки на правоаголникот за означување. Кога покажувачот ќе добие како на слика 2, кликни и со притиснато лево копче повлечи во саканата насока (зголемување или намалување по висина, по ширина или дијагонално).
3 Кога ќе ги постигнеш саканите димензии, отпушти го копчето.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s