Мени Start

Menu startАко се кликне на копчето Start се отвара мени кое содржи повеќе подменија кои се отвораат во скалести прозорци. Нивната содржинае прикажана со текст и слика.
Значењето на некои од содржината од Start менито е:

  • All Programs овозможува пристап и стартување на програмите на компјутерот.
  • Documents (My documents, My recent documents) ги прикажува фајловите и фолдерите кои ги креирал корисникот.

 

  • Control Panel овозможува уредување и контрола на софтверот и хардверот на компјутерот.
  • Search овозможува барање на фајлови и фолдери на некој мемориски уред.
  • Корисникот преку Help може да побара и добие помош во вид на објаснувања и информации за нешто што не му е познато во текот на работата на компјутерот. Треба да постави прашање или избере збор или тема за она што го интересира.
  • Run овозможува стартување програми со текстуална наредба која се внесува во командна линија
  • Со Log Off еден корисник ја завршува својата работа на компјутерот за да може друг да се логира (најави) на истиот.
  • Shut Down служи за исклучување, рестартирање или состојба на мирување на компјутерот (stand by).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s