боење на заднината

beckground

 • Доколку сакаш заднината да е во со друга боја, искористи ја алатката за боење кантичка.
 • Доколу со кантичката кликнеш со десното копче, листот ќе се обои со задната боја.
 • За бришење на делови од цртежот се користи алатката гума.(Гумата всушност
  бои со бојата на заднината).
 • Гумата можеш да ја користиш во една од
  четирите големини што се дадени во
  дополнителните опции.

  1. Кликни на алатката гума.
  2. Одбери големина
  3. Покажувачот ќе добие облик на квадрат
  4. Со притиснато лево копче од глувчето влечи по работната површина.
  5. Избришаниот дел ја има задната боја.
 •  Големината на гумата можеш да ја смениш: со тастерите Ctrl + „+“ (од нумеричката тастатура) – за зголемување;
  со Ctrl + „-“ (од нумеричката тастатура) – за намалување.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s